top of page

MENU

  • Yazarın fotoğrafıBAHAR AYDIN

Panelsan, Kazakistan’da Fabrika Kuruyor

Ankara Polatlı’da sandviç panel, EPS ve enjeksiyon ürünleri üretimi gerçekleştiren Panelsan, ürünlerini Asya, Avrupa ve Afrika’da 30’dan fazla ülkeye ihraç ediyor. Şirket bölgede daha etkin konuma gelmek için Kazakistan’da da yatırım yapma kararı aldı ve bu kapsamda 2022 yılında şirket kurulumunu tamamladı.

YAPI sektörünün artan yalıtım ihtiyacını karşılayacak şekilde; sandviç panel, EPS ve enjeksiyon üretimi yaptıklarını belirten Panelsan Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Coşkun Karadeniz; yüksek ısı yalıtımı, hava geçirimsizliği, yangına dayanıklılık ve estetik gibi konularda yapı sektörüne çözümler sunduklarını bildirdi. Karadeniz, ana pazarlarını; endüstriyel yapılar, soğuk hava depoları, alışveriş merkezleri, ofis binaları, spor tesisleri, tarım ve hayvancılık tesisleri, prefabrik yapılar gibi çeşitli inşaat projelerinin oluşturduğunu bildirdi. Ürünlerini üç kıtada 30’dan fazla ülkeye ihraç ettikleri bilgisini veren Karadeniz, sürdürülebilir büyüme ve kârlılık stratejisine uygun olarak Kazakistan’da yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti. Kazakistan Almaty şehrinde gerçekleştirecekleri proje için 2022 yılında şirket kurduklarını dile getiren Mustafa Coşkun Karadeniz, Kazakistan Varlık Fonu ile bir iyi niyet anlaşması imzaladıklarını belirtti. Bu yatırımla birlikte bölgede daha güçlü bir konuma gelmeyi öngördüklerini belirten Karadeniz, Kazakistan ekonomisine değer katan bir Türk markası olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Karadeniz, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin “genişletilmiş stratejik ortaklık” düzeyine yükseltilmesini her iki ülke için de çok değerli bulduklarını ifade etti.


ANKARA’DA DA YENI YATIRIM PLANI

Panelsan olarak, geleceği çok parlak bir dizi yatırım ve genişleme planı üzerinde çalıştıklarını belirten Karadeniz, Bu kapsamda, 81 bin metre karelik bir arsa satın aldıklarını, bu arsanın, mevcut tesislerine bitişik olup büyüme hedeflerini destekleyecek stratejik bir konumda yer aldığını vurguladı.

Ankara Polatlı’daki mevcut üretim tesislerine ek yeni fabrika inşaatının hızla devam ettiğini belirten Karadeniz, “Yeni fabrikamız için taş yünü poliüretan sandviç panel hattı ve ek makinelerinin siparişini verdik, teslimini ve kurulumunu bekliyoruz. 2024 yılında yeni fabrikamızla önemli bir üretim kapasitesine ulaşacağız ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimizde bir aşamayı daha tamamlamış olacağız”dedi. Yeni yatırımlarının özellikle bina dizaynı ve enerji verimliliği konu sunda önemli atılımlar yapmalarına olanak tanıyacağını belirten Karadeniz; “Teknolojik yatırımlarımızı taş yünü panel üretimine yoğunlaştırarak, sektörde karşılaşılan ihtiyaç ve eksikliklere doğrudan yanıt vermeyi hedefliyoruz. Stratejik yatırımlarımız ve genişleme stratejilerimiz sayesinde sadece ürün ve hizmet kalitemizi yükseltmekle kalmayıp, sürdürülebilir bir büyüme sağlamayı ve global arenada lider bir pozisyon elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi. Kazakistan Cumhuriyet Günü’nü kutluyoruz Kazakistan’ın 25 Ekim Cumhuriyet Günü’nü kutlayan Mustafa Coşkun Karadeniz, “Kazakistan ile derin kardeşlik bağlarımızı, ortak hedeflerimizi ve siyasi işbirliğimizi içtenlikle değerli buluyoruz. Geçmişten bugüne bu bağların güçlenmesini daima temenni ettiğimiz gibi, gelecekte de bu derin ilişkinin pekişmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Karadeniz, Panelsan olarak Kazakistan'daki yatırımla bu ortak değer ve vizyonu daha da güçlendirmeyi iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, kültürel ve sosyal bağları kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini anlattı. Karadeniz, Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru ile Kazakistan-Türkmenistan-İran-Türkiye demir yolunun daha etkin bir şekilde kullanılmasının, Türk mal ve hizmetlerinin Kazakistan pazarına daha hızlı ve ekonomik bir şekilde ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

151 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page