Sandviç Panel Nedir?
top of page

MENU

  • Panelsan

Sandviç Panel Nedir?

Güncelleme tarihi: 21 Tem 2023

Sandviç Panel; her iki yüzü metal levha (boyalı galvaniz sac, boyalı alüminyum, natürel alüminyum, paslanmaz çelik) arasında muhtelif kalınlıkta ve yoğunlukta, mineral yün (taş yünü, cam yünü), EPS veya enjekte edilmiş poliüretan (PUR), poliizosiyanurat (PIR) kullanarak üretilen, çoğunlukla endüstriyel yapılarda kullanılan kompozit bir çatı ve cephe kaplama malzemesidir.

Cephe ve Çatı Sandviç Panel
Sandviç Panel

İç dolgu malzemeleri; temel olarak ısı yalıtım performansları, ses yalıtım performansları, ateşe tepkileri ve ağırlıkları bakımından farklılaşmakta, binaların performans ihtiyacına yönelik olarak tercih edilen iç dolgu malzemesiyle üretilmektedir.


Sandviç paneller; yapıları dış etkenlerden korumanın pratik ve ekonomik bir yolu olarak tüm dünyada tercih edilmekte, uzun ömürlü bir yapı elemanı olarak, yapıların; korozyon, su, ses, ısı yalıtımı ve yangın dayanımı taleplerine cevap vermektedir.


Hafifliği, üretiminin ve montajının hızlı olması, taşıma ve montaj kolaylığı, sandviç panellerin kullanım alanını artırmakta; sanayi yapıları, termik santraller, alışveriş merkezleri, elektrik santralleri, askeri ve sosyal yapılar, spor tesisleri, konteynırlar soğuk oda depoları, temiz odalar, hayvan barınakları ve tavuk çiftlikleri gibi yapılarda kullanılmaktadır.


Panelsan, TS EN 14509 standardına uygun olarak ürettiği, FM Global, Gost R, TSE, CE ve ISO 9001 gibi sertifikalara sahip, Çatıpan ve Cephepan olarak markalaşan sandviç panel ürün gamı ve sunduğu proses zenginliği ile yapıların performans kriterlerine yönelik alternatif çözümler sunmaktadır.


Son teknoloji ile üretilen Çatıpan-Cephepan Sandviç Panellerimizde iç dolgu malzemesi olarak kullanılan mineral yünler; basma mukavemetini artırmak için dilimlenerek levha yüzeyine dik olarak yerleştirilir. PIR dolgu malzemesi de yangın geciktirici ve duman oluşumunu düşüren kimyasallarla desteklenmiş Poliüretan ürünlerimizdir.


Paneller, coil coating tekniği ile boyanmakta, metallerin yüzeyleri de gıda tüzüğüne uygun; Polyester (PE), Polyviniliden Fluorid (PVDF), Plastisol (PVC-P), PVC film (PVC-F), Poliüretan (PUR) boya ile kaplanmaktadır.


Sandviç panellerimiz; dış yüzeyleri metal kaplı (gofrajlı alüminyum, laklı alüminyum, boyalı alüminyum, boyalı galvaniz sac) olduğu gibi, eğimi %7’den az olan çatılarda; su yalıtım örtülerinde (PVCTPO vb.) kullanılabilir. Ayrıca asitli ortamlarda, zirai binalar ve hayvan barınaklarında CTP veya PET levhalarla sandviç panel yapma olanağı birçok soruna çözüm getirmektedir.


Tescilli markaları, toplam kalite yönetimi anlayışı, uzman kadrosu ve ARGE çalışmalarıyla, sektörünün vizyon lideri konumunda olan Panelsan hem teknik hem estetik bakımdan sektöre yeni bir bakış açısı getiren sandviç panel ürünleriyle özellikle prestijli binalarda tercih edilen bir marka haline gelmiştir.

284 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page